Banana Sticks

L’estiu és a punt d’arribar i a Barcelona ja fa dies que tenim una calor tremenda i aquesta és l’excusa perfecta per preparar aquests “Banana Sticks”, una recepta d’un dels meus llibres preferits: Nueva York. Recetas de culto.

Plàtans naturals coberts amb xocolata negra i trossets de fruits secs que no només són molt fàcils de preparar, sinó que són el substitut ideal de qualsevol gelat: Amb moltíssima menys grassa, 100% naturals i sense sucres afegits. A més, aprofitant que d’aquí dos dies els nens comencen les vacances d’estiu, aquí teniu una recepta per compartir amb ells de principi a fi.

Banana Sticks 1

Un “No Gelat” apte per vegans! 😉

Ingredients:

3 plàtans

150 gr. de xocolata negra

10 gr. de mantega o d’oli coco (versió vegana)

30 ml. d’aigua bullint

10 gr. de sirop d’àgave, melassa o de mel (jo hi he posat mel ja que era el que tenia a la despensa).

Un grapat de coco ratllat, cacauets picats, nous picades i/o festucs picats.

6 Sticks de “polo” (els trobareu a la venda en tendes d’articles de rebosteria i craft, botigues online, etc.)

Banana Sticks 3

Preparació:

Peleu i talleu els plàtans en meitats. Un cop tallats, poseu-lis els sticks i emboliqueu-los amb paper film un a un. Deixeu-los al congelador un mínim de 5 hores. Passat aquest temps, piquem els fruits secs que volguem fer servir com a topping i els reservem. Ara ja podem començar a preparar la cobertura escalfant al bany maria o a foc baix, la xocolata amb la mantega o amb l’oli de coco. Un cop fosa hi afegim l’aigua bullent i ho remenem bé, quan estigui ben barrejat hi posem el sirop o la mel i acabem de lligar-ho tot. Ho retirem del foc i, amb l’ajuda d’un pinzell de silicona, anem cobrint els plàtans des de la base on hi ha l’stick cap amunt, espolvorejant ràpidament amb el coco o els fruits secs escollits, (com que el plàtan està congelat, la xocolata es refredarà molt de pressa així que aquest pas l’heu de fer abans que la xocolata se sequi). Es poden consumir inmediatament o bé, els podem tornar a posar al congelador sobre una base de paper de forn, això sí, si els tornem al congelador penseu de deixar-los 1/2 minuts fora del congelador abans de consumir-los, sinó el plàtan estarà massa congelat.

I ara sí: A fer front a la calor i a gaudir amb aquests refrescants “No Gelats” naturals!!! 🙂

Banana Sticks 4

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: